De stille natuur in!

Of, als dat niet lukt, breng de natuur binnen op de werkplek.

Toen Marsha Jacobson, een bedrijfsadviseur, instemde met een opdracht, die meer dan een jaar zou duren, kreeg ze een kamer zonder ramen toegewezen om in te werken.
Ze was bang dat de kamer ontmoedigend zou zijn. Dus haalde ze haar eigen natuurfoto’s van reizen naar India, Japan en Vietnam tevoorschijn, blies ze op tot posterformaat, vond goedkope lijsten en vulde er de muren mee.

Het werkte!

Video van: Ambient_Nature

Om gefocust te blijven, gunnen we best onze geest af en toe rust, ook tijdens een werkdag. Het blijkt dat natuurlijke omgevingen – en zelfs foto’s van de natuur – een uniek soort rust bieden. Ze stellen je in staat om te ontspannen en houden ook andere delen van je geest op heilzame manieren bezig. Een studie wees uit, dat deze beelden zachte fascinerende stimulatie in de hersenen veroorzaken, die onbewust aandachtsmechanismen in ons activeren.

Dit is vooral belangrijk als u moeite heeft met het stoppen met eindeloos zorgen voor of piekeren over. Psychologen noemen piekeren ‘herkauwen. Het komt vaker voor bij vrouwen – mannen zijn meer geneigd zichzelf af te leiden – en dit is misschien de reden waarom vrouwen meer vatbaar zijn voor depressie. Herkauwen speelt ook een rol bij angst, eetaanvallen en eetbuien.

Als je een herkauwer bent, maak je dan nu alsjeblieft geen zorgen over waarom je een herkauwer bent :-). Maak in de plaats daarvan een wandeling in de meest natuurlijke omgeving, die je kunt bereiken, of bekijk natuurfoto’s. Ik heb zelf een foto van een meer omringd met bomen op mijn bureaublad en zorg ervoor dat ik dagelijks de natuur intrek met de hond en maanden op rij in de Zweedse natuur doorbreng.

Dus zorg voor natuur op de werkplek en thuis. Bomen, planten en bloemen in of vlak buiten de plekken waar je veel tijd doorbrengt doen wonderen. Zelfs als ze op foto’s of schilderijen afgebeeld staan. Ze brengen, zonder dat je het vaak doorhebt, rust en stilte in je hoofd.

Met kleine en eenvoudige ideeën kan je enorme resultaten boeken. 

Gewoon doen, nu direct!

Hulp nodig om dit uit te werken op jouw werkplek? Laat het me graag weten. Met plezier voorzie ik in meer rust en stilte op voor uw werknemers of collega’s op de manieren die het best passen bij uw bedrijfsethos.

Neem Contact op.