Stilteweven

Na een korte intro over spinnen, kaarden en weven, zetten we ons samen in stilte neer bij één weefgetouw, één spinnewiel en één kaardmachine. Dan brengen we samen een creatief proces op gang. Ieder om beurt neemt 10′ een taak op zich. Het kan stil toekijken zijn, spinnen, kaarden of weven. We weven samen aan één doek. Er zijn geen technieken of patronen te volgen, je laat je gewoon intuïtief inspireren door het kleine strookje van het doek dat zichtbaar is op het weefgetouw, door wat je kan aan het spinnenwiel, etc..

Stilteweven is veel meer dan intuïtief een doek weven; het is samen gemeenschap weven. Het is het stilteweven, als proces, dat centraal staat. Het natuurlijke eindproduct, het éne samen geweven doek, kan daarna voor vele jaren de wereld verfraaien en draagt al die tijd de groepsenergie met zich mee.

€35,- / deelnemer (incl. 21% BTW) (min. 4 en max. 12 deelnemers)

Wil je graag dat het event doorgaat in je eigen bedrijf of op een andere locatie? Dat kan ook. Reken dan vervoersonkosten vanuit Antwerpen bij de prijs.

P.s.: Na afloop van het event kan het geweven doek aangekocht worden en biedt Sa Story Ori ook andere handgeweven doeken, kleding, etc. te koop aan.

Stilteweven

Events

Zondag 26 juni 2022
Plaats: Stabroek, Meidoornlaan 25
Stilteweven

Zaterdag 17 september 2022
Plaats: Kalmthout, Kruisbos
Start: 16u30 tot 17u00
15′ stiltebeleving onder een prachtige boom

Zondag 18 september 2022 om 10:00 uur
Plaats: Weymoutlaan, Sint-Job-in-’t-Goor (Brecht)
Stilteweven

Zondag 25 september 2022 om 10:00 uur
Plaats: Chemin de l’Herbre, Bonlez
Stilteweven

Zondag 23 oktober 2022 om 10:00 uur
Plaats: Chemin de l’Herbre, Bonlez
Stilteweven

Weven in stilte
Stilte in weven
Stilteweven

Petra Dumoulin

5 reacties op “Stilteweven

  1. Dankjewel voor de inspirerende workshop !
    Het heeft me weer goesting doen krijgen om er terug mee aan de slag te gaan want k had mijn spinnewiel een tijdje opzij laten staan 🤔
    En je hebt me ook geïnspireerd om niet altijd perfect te moeten werken 😊

  2. Je slaagde erin om een milde en veilige omgeving te creëren voor de deelnemers, en jaaaaaa, zéker voor herhaling vatbaar! Voor een eerste keer was dat echt al heel geslaagd, ik voel daar heel veel potentie in, laat dat maar groeien!

  3. Gisteren had ik een mooi dagje aan zee, daarom dat ik je vandaag pas kan bedanken voor die bijzondere weefervaring en een interessante link naar het ‘LEVEN’. ‘k Heb nog wat opzoekingswerk gedaan. De betekenis van ‘De vier weverkens’. En hoe konden we het vergeten. Het meisje dat zich prikt aan een naald van een spinnenwiel is Doornroosje. Dat andere spinnende meisje is van ‘Repelsteeltje’.

  4. Ik wil je bij deze nogmaals hartelijk bedanken voor de fijne, maar vooral krachtige ervaring en jouw straffe begeleiding doorheen het hele proces. Ik blijf bij mijn ervaring dat het weefgetouw een krachtige taal spreekt, over voeden, connectie en knooppunten.

Geef een reactie