Geduld: Een kwaliteit om met onzekerheid om te gaan en veerkrachtig te blijven.

Worstel jij weleens met ongeduld?

Geduld voorkomt burn-out

Geduld ondersteunt ons vermogen om onze energieën te beheren vanuit een staat van gemak, vooral wanneer dingen niet bewegen in het tempo van onze geest. Constante verandering en onzekerheid kunnen ongeduld, irritatie en frustratie opwekken. Deze veronderstelde kleine energielekken veranderen na verloop van tijd vaak in grote energietekorten als we ze niet resetten en omzetten in geduld, veerkracht en flow.

Je bereikt niks met te pushen, integendeel

Overhaaste, ongeduldige energie belaagt de kans op gunstige resultaten. Als we energie pushen, verdwijnt de flow eruit en creëert het haperingen in onze intenties. Het is onze geest die geneigd is om te overhaasten; ons hart, daarentegen, kiest voor balans, ritme en flow. Als ze samenwerken, vergroten ze kans op positieve resultaten.

Geduld bespaart energie

Het beoefenen van geduld en gemak creëert de energetische omgeving voor flow in onze communicatie, keuzes, en acties. Files, trage computers en communicatieproblemen verdwijnen niet omdat we geduld oefenen. Maar geduld helpt ons onze mentale en emotionele reactie af te stemmen op het hoogste niveau van energiebesparing.

Geduld schenkt veerkracht

We weten allemaal dat ongeduld een uitnodiging is tot frustratie, oppervlakkig onderscheidingsvermogen en verkeerde keuzes. Wanneer ons hart zich er werkelijk toe verbindt geduldig te worden, dan zal onze geest zich geleidelijk overgeven aan deze uiterst heilzame verandering in ons energiebeheer. De verminderde stress die we zullen ervaren verandert snel in veerkracht, die vooral nodig is door deze beperkende veranderingen die de meesten van ons ervaren.

Onze intuïtie vraagt ons voortdurend om geduldiger te zijn, maar de meesten van ons weten dat het initiatief maar al te gemakkelijk kan wegglippen. Als we eenmaal beseffen hoeveel mentale en emotionele tegenslagen en fysieke energieverlies wordt veroorzaakt door een gebrek aan geduld, zullen we ons waarschijnlijk meer dan ooit tevoren inzetten om geduld te installeren als een van onze belangrijkste troeven om te navigeren in deze tijden van snelle, onvoorspelbare veranderingen.

Oefening: Ongeduld vervangen door geduld
Erken je gevoelens zodra je ongeduld, irritatie of frustratie voelt.
Pauzeer even. Stel je vanuit je hart voor dat je het gevoel van innerlijke rust inademt. Stel je bij elke ademhaling voor dat je gevoelens van geduld en kalmte inademt.
Als je verschuift naar een houding van geduld en je je emotionele evenwicht hervindt, adem dit gevoel dan een tijdje in om het te helpen verankeren. Ga een paar dagen door met deze oefening.

Geduld, veerkracht en meer zorg voor elkaar zijn essentieel voor het behalen van de beste resultaten voor onszelf en de mensheid.