Het begon allemaal met …

Moneybird

Welkom op kantoor! Hier is stilte goud waard.

Moneybird begon met drie mannen in een kleine, lawaaiige ruimte. De oprichters creëerden hun online boekhoudprogramma voor ondernemers, terwijl de eerste klanten belden met vragen en problemen en het werd steeds moeilijker om geconcentreerd software te schrijven. Dus spraken ze onderling stilte-uren af. Even geen sociale praatjes, of vragen over wat of waar. En vooral geen rinkelende telefoons.

Meer dan tien jaar later telt Moneybird 45 werknemers en de werkplek van het hoofdkwartier in Enschede doet denken aan een bibliotheek. Er heerst stilte. Telefoons zijn taboe. Klanten worden uitsluitend digitaal geholpen.

Stilte is mee een deel van hun business model. In een IT- en techbedrijf hebben werknemers immers een hoge mate van rust en concentratie nodig. Daarom neemt stilte een belangrijke plaats in.

Vergaderen of bijpraten kan halverwege de verdieping in de ‘huiskamer’ met zijn comfortabele banken en stoelen. Het verste verwijderd van de stille werkplekken ligt de kantine met o.a. het espressoapparaat en een vleugje muziek.

Is de Moneybird stijl ook iets voor jouw bedrijf?
Reken even uit wat werkplekken zonder stille zones voor jouw bedrijf betekenen aan tijd-, omzet- en personeelverzuim. Interesse?

Wij helpen je graag verder.