Stilte aanbieden als de werkdruk erg hoog is. Yes!

De werkdruk is hoog. Je weet dat een beetje rust en stilte je werkelijk goed zou doen. Maar hoe vind je in deze drukte ook nog tijd en ruimte voor je stille zelf op je werk?

Ja, hoe doe je dat? Dit is een terechte vraag.
Stilte op het werk en stresvolle werkdagen lijken niet verenigbaar met elkaar. Of toch?

Foto van Nataliya Vaitkevich

Wel, ik durf het tegenovergestelde te beweren. Is de werkdruk hoog, dan bouw je best stiltemomenten in. Dit is de enige manier om een hectische job vol te houden, om niet uitgebrand te geraken en ziek te worden. Overvolle agenda’s zonder plaats voor verstilling zijn op de duur nefast voor jou, als persoon. En dan? Dan heeft niemand nog iets aan al jouw inzet. Vooral jijzelf en je familie niet.

Maar nu even terug naar die terechte vraag: “hoe doe je dat dan?”
Als er al geen ruimte is voor al het ingeplande werk, hoe maak je dan toch ruimte voor even stilte? Dit kan op heel subtiele manieren, die maar enkele seconden tijd van je vragen.
Sa Story Ori biedt ze zo aan jouw werkgever aan, dat jij die korte stiltes zelf niet eens bewust hoeft in te plannen. Stilte wordt geïntegreerd op de werkplek via speelse, visuele hints.

Valt je oog op een van de hints, dan wordt jouw stille-ik aangesproken en kan je in enkele seconden weer landen, rust vinden en een beter humeur oppikken.
Als dit jou een paar maal per dag overkomt, dan voel je jezelf een rustiger, veerkrachtiger en blijer mens. Dit komt je werk ten goede en je privé leven.

Foto van Elizaveta Dushechkina
Zo weinig tijd en ruimte is er nodig om het positieve effect van stilte te ervaren. Eén enkele blik van enkele seconden kan wonderen verrichten.

Zin om hier meer over te weten te komen?

Neem contact met ons op. We komen graag de mogelijkheden aan uw bedrijf of organisatie voorstellen.