Innerlijke stilte

een bewuste, dagdagelijkse manier van leven.

Veel culturen zijn het erover eens dat innerlijke stilte een omgeving creëert voor het ondersteunen van ons bewustzijn en onze vriendelijkheid. Dat is de reden waarom Sa Story Ori veel tools ontworpen heeft om makkelijker toegang te krijgen tot stilte en langs die weg met de onze natuurlijke innerlijke wijsheid en begeleiding.

Zie innerlijke stilte als een praktische aanwinst voor dieper luisteren. We zeggen of horen geregeld: ” Wees even stil en luister; ik heb je iets belangrijks te vertellen”? Dit komt omdat we instinctief weten dat innerlijke stilte een rol speelt in de kwaliteit en diepte van het gehoorvermogen. Dus waarom zou je het niet gebruiken op de manier waarop het het meest telt – om onze eigen mentale en emotionele ruis te stillen, zodat we de raad en wijsheid van de intuïtieve leiding van ons hart kunnen horen.

Wanneer onze geest tot rust komt, landen we in de innerlijke stilte. Van daaruit kunnen we onze levenservaring resetten en upgraden. We horen onszelf en anderen vaak zeggen: “Als ik het geweten had, zou ik die situatie anders hebben aangepakt.” Stilte is een primaire bron voor het vergroten van onze vooruitziende blik en ons onderscheidingsvermogen. Innerlijke stilte is een plek waar ons hart kan spreken zonder dat de geest het afdoet als larie. Om ‘stil te zijn en te weten’ moeten we eerst stil genoeg zijn om te luisteren.

Om 'stil te zijn en te weten' moeten we eerst stil genoeg zijn om te luisteren.
Video van Yaroslav Shuraev

Het is zeer effectief om tijden in te plannen voor het beoefenen van innerlijke stilte, zodat ons hart, onze geest en onze emoties een ontspannen time-out kunnen ervaren van al het wedijveren en het keuzes maken. Stilte verzacht ons mentale en emotionele innerlijke beleven, zodat ons hart kan worden gehoord. Dit vereist oefening, omdat de geest zal proberen alle beschikbare ruimte in te nemen, als de deur op een kier blijft staan.

Ik heb het gevoel dat het beoefenen van innerlijke stilte een zeer positieve stap voorwaarts zal worden voor de mensheid, niet als een trend of religieuze motivatie, maar als een bewuste, dagdagelijkse manier van leven.

Hulp nodig? Ik deel graag mijn ervaring en alle tools voor innerlijke stilte-oefening, die ik waardevol vind. Neem graag contact op.

Opmerking: als je naar je intuïtie luistert, verwacht dan geen Siri of een Alexa-achtige assistent aan de andere kant met een download van antwoorden. Vooral bij complexe problemen komen intuïtieve antwoorden vaak later - door iets dat iemand zegt, iets dat je leest, terwijl je onder de douche staat, op de weg rijdt, enz.