Stilte in alles in de woonzorg

Op 30 oktober 2022 gaven we net na de lunch een voorstelling van “Stilte in alles” voor de bewoners van Leliedal, de dementie-afdeling, in Sint-Vincentius te Ekeren.

Het was een heel fijne ervaring.

In de leefruimte zaten de bewoners in een halve cirkel rond B-Earth en mij. Ik heette iedereen welkom en vertelde dat ik zou voorlezen uit mijn boek over stilte en dat Bart iedere mijmering van me daarna zou inkleuren met een streepje muziek.

Sommige bewoners keken eerst nog een beetje sceptisch en vroegen zich af wat die twee mensen hier in hun leefruimte kwamen doen. Andere zagen er benieuwd uit en blij met een afwisseling.

Zo begonnen we eraan!

Ik vertelde over de stilte, die je kan vinden in een oude klok, zo eentje met wijzerplaten. Over de stilte ’s nachts op zee ver van het land verwijderd. Over de stilte die een boom uitstraalt en zo voort.

Iedereen luisterde, sommige soezelden in, verscheidene applaudiseerden voor de mooie muziek van B-Earth en het meest wonderlijke was, dat mensen die normaal vaak onrustig zijn, nu gemoedelijk zaten toe te kijken en zelfs een applausje waagden.

Wat een fijne ervaring!

Inkijkexemplaar

Het boek aankopen, kan je hier.

Zelf voor jouw organisatie ook een voorstelling van “Stilte in alles” boeken, kan hier op de website.