Stilte in de zorgsector

De hectische, steeds veranderende en veeleisende zorgomgeving van vandaag vraagt veel energie en uithoudingsvermogen van een zorgverlener.

Wat ik mis op zulke ogenblikken, is een simpele tool, die me weer in form brengt.

Door even stil te zijn, tijdens of na stressvolle ogenblikken, geef ik mijn lichaam de kans om de opgebouwde energie te verwerken en mijn verstand krijgt de mogelijkheid om op een lager pitje te functioneren. Na amper 10 minuten stilte zie ik alles weer in het juiste perspectief.

Bovendien wakkert een moment van stilte mijn creativiteit en oplossingsgerichtheid aan. Zo borrelen er na een korte stiltepauze vaak spontaan oplossingen en nieuwe ideeën op, waar ik dan vol enthousiasme verder mee aan de slag kan.

Daarom ontwikkelde ik een simpele tool, die ik nu ook graag aanbied aan andere mensen met stresvolle beroepen. Ik noemde het de stilte-app.

Medical, Health, Doctor, Medicine

De stilte-app is een effectief hulpmiddel, dat je in elke situatie en op elk moment kunt toepassen, waardoor je in staat bent stress beter te hanteren en kunt blijven omgaan

Nurse, Old, Woman, Sickness, Hospital

met hoge werkdruk, grote verantwoordelijk-heid en complexe situaties. Door gebruik van de stilte-app ervaar je meer balans en het plezier in je werk krijgt meer de ruimte.
Dit heeft indirect een grote invloed op de gezondheid en het welzijn van jouw patiënten of cliënten.

Wie weet kan je hen misschien ook de eenvoudige en effectieve technieken aanleren, die helpen om grip te krijgen op emoties en stress? Waardoor ook zij hun eigen gezondheid en veerkracht kunnen verbeteren.

De begeleide stilteoefeningen uit de stilte-app ontspannen lichaam en geest, focussen even de aandacht op iets positiefs en je leert je hartritme bewust te beïnvloeden tot een harmonieus hartritmepatroon (hartcoherentie). Dit komt je gezondheid, veerkracht en functioneren ten goede.

Ben jij als zorgprofessional aan de slag in Vlaanderen? En wil jij stilte praktisch leren inzetten in je eigen professie en voor jezelf? Neem graag contact met ons op.