Voordelen van stilte voor jouw persoonlijk welzijn


We zijn gewend geraakt aan het leven in een omgeving vol lawaai en harde geluiden, die in veel gevallen gevaarlijk worden voor onze gezondheid. Deze blootstelling aan lawaai kan slapeloosheid, hart- en vaatziekten en een zo hoge bloeddruk veroorzaken.

We zijn bijna vergeten hoe het “geluid van stilte” is, en hoewel het moeilijk te geloven is, hebben we de vele voordelen over het hoofd gezien die stilte ons lichaam, onze geest en vooral onze ontwikkeling als mens biedt.

Voordelen van stilte
Stilte is dat magische moment dat de hersenen in staat stelt te ontspannen en zich opnieuw aan te passen. Dit helpt ons om bepaalde stressvolle situaties, die onze emoties overweldigen te beheersen. Daarbij is het niet nodig om jezelf af te zonderen van de wereld of te verdwijnen naar een afgelegen plek om te genieten van momenten van rust. Slechts 10 minuten per dag genieten van de magie van stilte, herwinnen we onze innerlijke rust en ontvangen we tal van extra voordelen, zoals bijvoorbeeld:

  • stress verminderen,
  • angst verminderen,
  • stabilisatie van de bloeddruk,
  • Verbeteren het humeur en
  • versterken van het ​​immuunsysteem.
Stilte heeft een unieke, krachtige en rustgevende energie. 
Niets kalmeert lichaam en geest zo goed als een minuut stilte.

Kies voor stilte
Het is duidelijk dat we gewend zijn geraakt aan lawaai en daarmee aan de behoefte om deze momenten van stilte te vullen met muziek, het geluid van de tv of een ander soort lawaai dat de eentonigheid doorbreekt. Nu je de geheimen en voordelen kent, die slechts 10 minuten dagelijkse stilte in je leven brengen kunnen, geef jezelf de kans om opnieuw te wennen aan rust en stilte. Zet je gewoon rustig neer en focus, bijvoorbeeld, op de ademhaling of op een bloem. Meer is er niet nodig. Het gaat over halt houden en even doelloos focussen.

Stilte is ... halt houden en even doelloos focussen.
waterbodem